epaggelmatikes-kartes-nfc

Ανέπαφες κάρτες NFC: Τι είναι το NFC σε ένα smartphone;

Το NFC ή το Near Field Communication επιτρέπει τη μετάδοση πληροφοριών από τη μια συσκευή στην άλλη αυτόματα και πολύ γρήγορα και χωρίς την ανάγκη σύζευξης.

Τεχνολογία NFC: Βελτιωμένο bluetooth

Η τεχνολογία NFC (Near Field Communication) ή επικοινωνία κοντινού πεδίου είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει σε δύο τερματικά που βρίσκονται πολύ κοντά (λιγότερο από 4 cm μεταξύ τους) να στέλνουν δεδομένα μεταξύ τους πολύ γρήγορα (λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο). Αυτά τα τερματικά μπορεί να είναι δύο smartphone ή ένα τηλέφωνο και μια άλλη συσκευή, όπως ένα τερματικό πληρωμής ή ένα ηχείο που λειτουργεί εξ αποστάσεως.

Η επέκταση του προτύπου ISO / IEC 14443, που προέρχεται από την τεχνολογία RFID, χρησιμοποιεί χαμηλές ταχύτητες (μεταξύ 106 και 414 kbps) και δεν απαιτεί καμία αντιστοίχιση (σε αντίθεση με το bluetooth για παράδειγμα), που επιτρέπει σε δύο συσκευές να επικοινωνούν αυτόματα το συντομότερο δυνατό. ότι είναι κοντά ο ένας στον άλλον.

Τρεις διαφορετικοί τρόποι λειτουργίας για την τεχνολογία NFC

Το NFC μπορεί να λειτουργήσει με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

1) Λειτουργία εξομοίωσης κάρτας, η οποία επιτρέπει σε μια συσκευή εξοπλισμένη με NFC να χρησιμοποιείται ως κάρτα ανέπαφων. Σε συνδυασμό με ένα smartphone, το NFC συνδέεται με την κάρτα SIM, όπου μπορούν να αποθηκευτούν κρυπτογραφημένα δεδομένα. Έτσι, το NFC σάς επιτρέπει να μετατρέψετε την κινητή συσκευή σας σε μια ανεπαφική κάρτα πληρωμής Android NFC, μια κάρτα επιβράβευσης, ένα εισιτήριο μεταφοράς κ.λπ.

2) Λειτουργία ανάγνωσης, η οποία μετατρέπει την κινητή συσκευή σας σε αναγνώστη “ετικέτας” (ηλεκτρονικές ετικέτες), η οποία σας επιτρέπει να λαμβάνετε πληροφορίες ή να εκκινείτε μια εφαρμογή αυτόματα στο τηλέφωνό σας. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας μπορεί για παράδειγμα να χρησιμοποιηθεί σε μια περιήγηση σε μουσείο, όπου μπορείτε να μάθετε περισσότερα για ένα συγκεκριμένο έργο φέρνοντας το smartphone σας προς την ετικέτα. Αυτές οι ετικέτες NFC καθιστούν επίσης δυνατή τη γνώση της ιχνηλασιμότητας ενός προϊόντος διατροφής, του οικολογικού αποτυπώματος ενός παιχνιδιού ή του χρόνου αναμονής για το επόμενο λεωφορείο σε μια εξοπλισμένη στάση.

3) Λειτουργία Peer to Peer, η οποία επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ δύο συσκευών εξοπλισμένων με NFC. Έτσι, για παράδειγμα, μπορείτε να μεταφέρετε φωτογραφίες, βίντεο ή κείμενα από τη μια συσκευή στην άλλη, απλώς πρέπει να τα μετακινήσετε πιο κοντά το ένα στο άλλο.

Τι είναι η ετικέτα NFC;

Μπορεί να είστε εξοικειωμένοι με τον κωδικό QR, αυτό το σύμβολο που πρέπει να φωτογραφίσετε για να λάβετε πληροφορίες μέσω της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο. Η ετικέτα NFC λειτουργεί κάπως με τον ίδιο τρόπο, εκτός από το ότι δεν χρειάζεται πλέον να τραβήξετε φωτογραφία ή να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο: εξοπλισμένες με τεχνολογία NFC, αυτές οι ηλεκτρονικές ετικέτες επιτρέπουν την πρόσβαση σε πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν, απλά πρέπει να φέρετε το smartphone σας κοντά σε μία από αυτές τις μικρές ετικέτες. Προγραμματιζόμενες μόνοι σας στο διαδίκτυο, οι ετικέτες έχουν επίσης το πλεονέκτημα ότι είναι παθητικοί στόχοι: αποτελούνται από ένα τσιπ και μια κεραία, λειτουργούν χωρίς τροφοδοτικό.

Πώς μπορώ να ξέρω αν το smartphone μου είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία Android NFC;

Ενώ η Sony ήταν η πρώτη μάρκα που έβαλε τσιπ NFC στα κινητά της, σήμερα τα περισσότερα τηλέφωνα Android διαθέτουν NFC και ορισμένες συσκευές Apple υποστηρίζουν επίσης NFC σε iOS, απόδειξη ότι η τεχνολογία NFC έχει κατακτήσει τον κόσμο. Για να το ενεργοποιήσετε στο τηλέφωνό σας, απλώς μεταβείτε στις ρυθμίσεις ασύρματης σύνδεσης της συσκευής σας και μετά ενεργοποιήστε την.

Τι είναι ένα τσιπ NFC;

Ένα τσιπ NFC είναι αυτό που εξοπλίζει συσκευές που προσφέρουν τεχνολογία NFC, όπως smartphone, τραπεζικές κάρτες ή κάρτες μεταφοράς και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που ενσωματώνουν αυτήν την τεχνολογία.

Τι γίνεται με την ασφάλεια με το NFC;

Για τους υποστηρικτές του NFC, η μεταφορά δεδομένων μεταξύ δύο συσκευών εξοπλισμένων με NFC είναι εξαιρετικά ασφαλής για δύο βασικούς λόγους: τη συμμόρφωση με τα πρότυπα (14443 και FeliCa) που χρησιμοποιούν αλγόριθμους κρυπτογράφησης και ελέγχου ταυτότητας, καθώς και τη μικρή απόσταση που απαιτείται για την επικοινωνία μεταξύ δύο συσκευών εξοπλισμένων με NFC. που μειώνει αυτόματα τον κίνδυνο κλοπής δεδομένων.

Επαγγελματικές κάρτες Θεσσαλονίκη Synektyp.gr

Επαγγελματικές ανέπαφες κάρτες NFC

Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό από το να μεταδώσεις τα στοιχεία σου στο κινητό του συνομιλητή σου. Θέλετε να ξεχωρίσετε στα μάτια όλων με μια ανέπαφη επαγγελματική κάρτα; Ανακαλύψτε τη γκάμα των επαγγελματικών καρτών μας NFC. Ιδανικές για την προσθήκη του συνδέσμου στον ιστότοπό σας, την προώθηση μιας εφαρμογής, την κοινή χρήση των κοινωνικών σας δικτύων ή οποιοδήποτε άλλο μέσο επικοινωνίας. Οι συνδεδεμένες επαγγελματικές κάρτες θα κάνουν τη διαφορά. Τοποθετημένο σε μια επαγγελματική κάρτα, το τσιπ NFC είναι αόρατο με γυμνό μάτι. Ανταλλάξτε εύκολα δεδομένα από απόσταση χάρη στη ανέπαφη κάρτα NFC!

Στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook για οποιαδήποτε πληροφορία ή καλέστε στα: 231 2132 324 | 699 7039 691

Viber: 699 7039 691

Leave a Comment